Schoenontwerper in de waarste zin van het woord

“Al op jonge leeftijd was ik veel in de schoenmakerij van mijn vader te vinden. In zijn werkplaats knutselde ik mijn eerste schoentjes in elkaar. Zo is mijn interesse voor schoenen ontstaan en ben ik het schoenmakersvak gaan leren. Eerst aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch, waar ik de opleidingen ambachtelijk schoenmaker en schoenontwerper/modelleur volgde. Daarna bij de SVGB in Nieuwegein en de Fontys Hogeschool in Eindhoven, waar ik de opleidingen orthopedische schoentechniek en orthopedische technologie heb afgerond.”

ShoeDesign als passie

“Mijn passie en interesse liggen bij het ontwerpen van schoenen. Dankzij een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds werd mijn droom om te studeren aan het Ars Sutoria in Milaan werkelijkheid. Tijdens de opleiding, modellista-stilista in calzature, kreeg ik de mogelijkheid mijn talent op het gebied van ShoeDesign verder te ontwikkelen.

Als schoenontwerper maak ik nu schoenen zoals ik ze graag zie. Dit doe ik vanuit mijn passie voor mooie schoenen en met respect voor de kunst van het schoenmaken. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Het spel tussen vormen, kleuren en materialen spelen daarbij een grote rol. Door mijn achtergrond als orthopedisch schoentechnicus heb ik veel kennis van de voet, leesten, patronen, schachten en onderwerken. De combinatie van creativiteit en mijn achtergrond maken mijn ontwerpen niet alleen mooi en gedetailleerd maar ook technisch uitvoerbaar.”

Freelance schoenontwerper

“Als freelance schoenontwerper werk ik in opdracht voor de schoenindustrie. Hierbij is het voor mij de uitdaging om de wensen en visie van de opdrachtgever te verwezenlijken gecombineerd met mijn eigen visie. Deze balans komt voort uit goed overleg met de opdrachtgever.”

Wanneer u interesse heeft neem dan gerust contact op voor het bespreken van een opdracht of het opvragen van een offerte.